![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() своє 15-річчя. Історія Компанії бере свій початок 7 березня 1994 року з пуску першої лінії по виробництву фасованої соняшникової олії. |
![]() Рецепти Цікаві рецепти. Ми пропонуємо лише деякі варіанти використання наших продуктів, що дозволить готувати страви, які виглядають красиво і апетитно, поєднують смак і корисність. Соуси і салатні заправки:
Салати и коктейлі:
Гарячі страви:
Ви також можете запропонувати свій рецепт та
надіслати його на електронну пошту info@kama.ua або скористатись формою оберненого зв'язку в розділі контакти
Соус з гірчиці з каперсами
Для рецепту Вам знадобиться:
- яйце - 2 шт. - олія ANRI® Кукурудзяна з додаванням Оливкової - 2 ст.л. - гірчиця КАМА® Російська - 1/2 ст.л. - оцет ANRI® Спиртний 9% - 3-4 ст.л. - дрібні каперси - 1 ст.л. - цукор - 1/2 ч.л. Жовтки варених яєць протерти крізь сито і добіла розтерти з гірчицею, цукром, сіллю, поступово додаючи олію. Потім розвести оцтом. У готовий соус покласти каперси і дрібно нарубані яєчні білки. Подавати соус до холодної риби - осетрини, щуки, лососини і ін., а також до риби, консервованої у власному соку.
Соус майонез з томатом і солодким стручковим перцем.
Для рецепту Вам знадобиться:
- майонез КАМА® Делікатесний - 35 %- 320г - томат-пюре - 125г - солодкий перець - 65г - соус гострий - 12г - сіль - за смаком. Томат-пюре прокип'ятити і, коли він вихолоне, добре перемішати з соусом майонез КАМА®. Потім додати соус гострий, солодкий стручковий перець, який перед закладкою потрібно промити в холодній воді, обсушити на ситі, видалити насіння і дуже дрібно нарізати, додати сіль за смаком, ще раз обережно перемішати. Подається до холодних м'ясних і рибних страв.
Оливковий дип з майораном
Для рецепту Вам знадобиться:
- оливки (зелені) - 1.5 склянки - лимон (цедра) - 1 ст.л. - лимонний сік - 2 ст.л. - часник - 1 зубчик - перець (гострий) - за смаком - майоран (свіжий) - 1 ч.л. - соняшниково-оливкова олія - КАМА® 5 ст Всі інгредієнти дрібно порубати і розтерти в ступці або подрібнити в блендері. Пасту, що вийшла, можна мастити на хліб, використовувати як компонент для заправки салату або соусу до м'яса. Правильно зроблений дип піднімає настрій, наповнює сонячною енергією і будить бажання жити - і смачно їсти.
Соус з гірчиці і зелені
Для рецепту Вам знадобиться:
- чебрець - 1 ст. л. - майоран - 1 ст. л. - петрушка (зелень) - 1 ст. л. - гірчиця КАМА® - 2 ст. л. - оцет ANRI® Спиртний 9%- 1 ст. л. - кукурудзяна олія КАМА® - 4 ст. л. Перемішати дрібно нарізані чебрець, майоран, петрушки з гірчицею з прянощами і оцтом, настояних на травах. Додати 4 столових ложки рослинної олії. Подавати до гриля.
Папський соус
Для рецепту Вам знадобиться:
- яловичина - соняшниково-оливкова олія КАМА® - шинка - селера - ріпчаста цибуля, петрушка, морква - біле вино - прянощі (гвоздика, цедра лимона, часник) У епоху Відродження великою популярністю користувався так званий папський соус, який готувався таким чином. До декількох шматочків яловичини додавали 1 ч. ложку олії, дрібно нарізану шинку, селеру, цибулю, петрушку і моркву. Через деякий час доливали 1 ст. ложку білого вина і бульйон, додавали гвоздику, зелень, лимонну цедру і декілька зубків часнику. Суміш варили на повільному вогні. Отриманий таким чином соус подавався до столу. По відомостях, що збереглися, цей продукт буквально творив дива і володів великою активізуючою силою.
Оливково-часниковий соус
Для рецепту Вам знадобиться:
- соняшниково-оливкова олія КАМА® - 60 мл - часник (дрібно порубаний великий) - 1 зубчик - петрушка (дрібно нарубана свіжа) - 2 ст.л. - сир пармезан (свіжонатертий) - 30г - сіль - 1/4 ч.л. - перець (мелений чорний) - 1/4 ч.л. - спагеті (відварені) - 450г - кедрові горіхи (обсмажені) - 2 ст.л. Розігрійте соняшниково-оливкову олію КАМА® в літровій каструлі на середньому вогні. Викладіть часник і обсмажте до золотистого кольору. Зніміть каструлю з вогню; додайте петрушку, пармезан, сіль і перець. Перед подачею на стіл перемішайте спагеті з соусом. Посипте кедровими горішками (за бажанням).
Соус з хріну з оцтом
Для рецепту Вам знадобиться:
- хрін (корінь) - 300г - оцет ANRI® Спиртний 9%- стакан - вода - 1.3 склянки - цукор - 20г - сіль - 20г Очищений промитий хрін подрібнити на терці або терковій машині, потім злегка порубати ножем, покласти в посуд, залити окропом, закрити посуд кришкою. Коли хрін вихолоне, додати оцет, сіль, цукор і розмішати. Соус подається до холодних і гарячих м'ясним і рибним страв.
Соус майонез з хріном
Для рецепту Вам знадобиться:
- майонез КАМА® Провансаль -67 % - 800г - яблучне пюре - 100г - хрін - 100г. Всі компоненти швидко змішати, додати трохи лимонного соку.
Заправка "Vinaigrette
Для рецепту Вам знадобиться:
- оцет ANRI® Яблучний 6%- 1\2 стакана - соняшниково-оливкова олія КАМА®- 3\4 стакана - олія оливкова (або будь-яка рослинна рафінована) - 3\4 склянки - варені жовтки - 2 шт. - суха гірчиця - 1\2 ч. ложки - сіль - 3\4 ч. ложки - мелений чорний перець - 1\4 ч. ложки - 1\2 невеликої цибулини - кріп (або кервель) - 1 пучок - каперси - 2 ч. ложки Кріп (або кервель), цибулю і каперси дрібно нарізати. Яєчні жовтки протерти через сито, змішати з сухою гірчицею, сіллю, свіжо меленим чорним перцем, додати кріп (або кервель), цибулю, каперси і перемішати. У змішувач налити оцет і соняшниково-оливкову олію КАМА® і добре збити. Тепер все заливаємо отримане сумішшю і ще раз перемішуємо. Заправка готова.
Гірчична заправка
Для рецепту Вам знадобиться:
- гірчиця КАМА® - 2-3 ст.л. - олія кукурудзяна КАМА® - 150мл - яйце (жовтки) - 2 шт. - оцет ANRI® Яблучний 6%- 150мл. - цукор - 25г - сіль, перець мелений духмяний Гірчицю КАМА® розтерти з сирими яєчними жовтками, додати сіль і цукор. Потім при безперервному помішуванні тонким струменем влити кукурудзяну олію КАМА® і збити до появи однорідної світлої маси. Потім влити оцет і процідити заправку. Заправка личить практично для всіх овочевих салатів.
Масляна заправка гостра
Для рецепту Вам знадобиться:
- олія ANRI® Кукурудзяна з додаванням Оливкової - оцет ANRI® Винний 6% - сіль, мелений чорний перець, рубана зелень кропу - за смаком Змішати узяті за смаком олію ANRI®,, винний оцет, сіль, мелений чорний перець і рубану зелень кропу, помістити в пляшку або банку з кришкою, що загвинчується, ретельно збовтати, охолодити. Цю заправку можна використовувати для закусок або салатів з відварених або тушкованих бобів.
Заправка гірчична з часником
Для рецепту Вам знадобиться:
- оцет ANRI® Винний 6% - 50г - олія соняшникова рафінована ANRI®- 100г - гірчиця КАМА - 10г - цукор - 10г - часник - 3 часточки - сіль і чорний мелений перець - за смаком Дрібно нарубаний часник розтирають з сіллю, цукром і перцем, додають гірчицю, розводять оцтом, сполучають з рослинною олією і перемішують.
Оливкова заправка
Для рецепту Вам знадобиться:
- олія ANRI® Кукурудзяна з додаванням Оливкової - часник (товчений) - петрушка (зелень) - лимонна цедра - запашний перець, пері чілі. У олію ANRI® додати товчений часник, рубану зелень петрушки, лимонну цедру, запашний перець, перець чілі. Всі ці компоненти добре перемішати - і вийде хороша заправка до всіляких салатів. Також можна додавати і інші спеції за смаком.
Заправка салатна
Для рецепту Вам знадобиться:
- тофу - 120г - кукурудзяна олія ANRI® - 1 стакан - мед - 1/2 стакана - оцет ANRI® Спиртний 9%- 1/2 стакана - цибуля (дрібно нарізана) - 2 ст.л. - насіння селери - 2 ст.л. - гірчиця (суха) - 1.5 ч.л. - сіль - 1.25 ч.л. - паприка - 1 ч.л. Змішати в кухонному процесорі або змішувачі до здобуття однорідної кремоподібної маси тофу, рослинну олію, мед, оцет, цибулю, селеру, суху гірчицю, паприку, посолити.
Салат з яловичини з гірчицею і майонезом
Для рецепту Вам знадобиться:
- смаженої яловичини - 300 - 400 г - картоплини - 3шт - солоний огірок - 1 - яблуко - 1 - зеленого горошка - 100г - яйця - 1-2 - соняшниково-оливкова олія КАМА® - 5 ст. ложок - гірчиця КАМА® Російська - 1-2 ст. ложки - зелени петрушки 1 ст. ложка - майонез КАМА® Королівський -72 % - сіль - оцет ANRI® Спиртний 9% -по смаку. Спочатку необхідно зварити картоплю. Потім варену картоплю, очистіть від шкірки, і охолодіть. Смажену яловичину, картоплю, огірок, яблука, варені яйця наріжте дрібними кубиками, додайте зелений горошок, все ретельно перемішайте з майонезом. Посипати за смаком сіллю, цукром, оцтом і гірчицею. Перед подачею покладіть все в салатник, залийте майонезом, що залишився, посипте рубаною зеленню петрушки і прикрасьте листками зеленого салату і іншими овочами
Салат "Цезарь" французький
Для рецепту Вам знадобиться:
- часник - 1 зубчик - соняшниково-оливкова олія КАМА® (для сухарів) - 1 ст.л. - соняшниково-оливкова олія КАМА® (для заправки салату) - 3 ст.л. - хліб (товсто шматочок) - 3 шт. - бекон - 200г - салат (маленький качан) - 1 шт. - лимонний сік - 1 ст.л. - ворсчерстского соусу - 1/2 шт. - сметана - 1 ст.л. - сир пармезан - 100г. Сухарі випікаються в духовці, але заздалегідь умочують в соняшниково-оливкову олію КАМА®, перемішане з роздавленим в нього часником і відстояне впродовж 10 хвилин. Випікаються сухарі в духовці при 180 градусах. Коли олія відстоїть і придбає запах, часник викидається з олії, а шматочки хліба окропляються часниковою олією (за допомогою кулінарного пензлика). Тоненько нарізаний бекон підсмажується на слабкому вогні до злегка золотистого кольору. Дно салатниці обкладається крупним листям салату, а листя, що залишилося, ріжеться на шматочки. Далі робиться заправка для салату: перемішується олія, сік лимона, сметана і Ворчестерський соус. Салатне листя поливається (збризкують) заправкою, зверху кладеться захололий бекон, залишки порізаного салату, потім крутони (сухарі) і зіскоблені тоненькі шматки сиру пармезану (тоненькі довгі пластинки). Акуратненько перемішується, аби не порушити нижній шар листя, і ставиться на стіл.
Салат "цезар" по-українськи
Для рецепту Вам знадобиться:
- пекінська капуста - 1 шт. - хліб сірий змішаний (український) - 3-4 скибочки - бекон копчений (м'ясо з сальцем) - 300г - майонез КАМА® Оливковий -67 % - 4 ст.л. - соняшниково-оливкова олія КАМА®- 4 ст.л. - сік лимона - 1/2 шт. - сир пармезан -300г. Капусту порізати дуже крупно, можна порвати на шматки. Бекон порізати соломкою і обсмажити до золотистої скориночки. Хліб порізати соломкою і обсмажити в жирі від бекону. У капусту додати обсмажені сухарі і бекон, перемішати. Готуємо соус: змішати соняшниково-оливкове масло КАМА®, майонез і сік лимона до рідкої консистенції. Вилити в соусник. Сир натерти на дрібній терці, подати на окремій тарілці. Салат розкласти по тарілках, гарненько полити соусом і густо посипати.
Салат цезар з беконом і яйцем
Для рецепту Вам знадобиться:
- яйце - 4 шт. - бекон - 6 смужок - білий хліб (шматок) - 1 шт. - майонез КАМА® Оливковий -67 % - 6 ст.л. - олія ANRI® Кукурудзяна з додаванням Оливкової 4 ст.л. - лимонний сік - 2 ст.л. - уорчестерский соус - зелений салат - 1 качан - сир пармезан (тертий) - 50г. Приготувати яйця і бекон. У каструлі з киплячою водою відварити яйця протягом 5 хв. Запекти бекон на грилі протягом 4-х хвилин з кожного боку. Підсушити хліб в духовці і нарізати кубиками. Злити яйця і потримати під струменем холодної води. Очистити і порізати на четвертинки. Порізати бекон на маленькі шматочки. Зробити заправку. Збити майонез, олію ANRI®, лимонний сік і уорчестерский соус, приправити. Порвати листя зеленого салату і скласти в салатницю, посипати половиною пармезану. Додати яйце, бекон і крутони (підсушений хліб) і перемішати. Побризкати заправкою і посипати залишками пармезану.
Салат «ЗЕЛЕНИЙ» з олією КОРОТІНО®
Для рецепту Вам знадобиться:
- червоний перець - 1 шт. - зелений перець - 1 шт. - Олія ANRI® Червона КОРОТІНО® - соняшниково-оливкова олія КАМА® - оцет ANRI® Винний 6%- 1/2 чайній ложки - листок червоного цикория - листок зеленого салата - гриби (відварені, мариновані) -2 шт. - морква - 1 шт. - лимонний сік - 10г - чорний перець, сіль - за смаком Один червоний і один зелений перець порізати на тонкі скибочки, заздалегідь видаливши серцевину. Подрібнити листок червоного цикорію і листок зеленого салату. Гриби порізати, 1/2 моркву порізати в тонку соломку. 1/2 моркву порізати на кубики, доповнити тертою цедрою лимона або апельсина і нарізаною свіжою петрушкою Перці, що розрізають, червоний цикорій, зелений салат, гриби, морква з потертою цедрою лимона або апельсина змішати акуратно в салатниці. Приготувати заправку: Олія КОРОТІНО® змішати з соняшниково-оливковою олією КАМА® в пропорції 1 до 3, додати винний оцет, сіль, чорний перець, лимонний сік. Добре змішують вінчиком або міксером. Готовий салат можна прикрасити за вашим смаком і дати настоятися 10-15 хвилин перш ніж подати на стіл. Приведені інгредієнти розраховані на 1 порцію. Приведенные ингредиенты рассчитаны на 1 порцию.
Салат з кореня селери з гірчицею і майонезом
Для рецепту Вам знадобиться:
- сок - 1 лимона - майонез КАМА® Провансаль -67 % - 1/4 стакана - гірчиця КАМА® Російська - 2 ст.л. - сіль і мелений чорний перець - за смаком - петрушка (рубана) - 2 ст.л. - селера (корінь) - 1 шт.(650г). Влийте 3 ск. води у великий посуд, що не окислюється, і додайте лимонний сік. Покладіть у воду смужки селери і залиште на 5 хвилин. Для всіх типів пароварок: влийте 1 ск. води в резервуар або внутрішню чашу. Встановіть піддон і парову корзину або чашу. Покладіть в неї селеру, накрийте кришкою і варіть приблизно 5 хвилин або до готовності. Відкиньте в друшляк і негайно охолоджуйте під струменем холодної води, що зупинити процес варива і зберегти колір. Струсіть, аби злити воду, що залишилася, і перекладіть селеру в миску середнього розміру. Змішайте з майонезом, гірчицею і петрушкою. Трохи посоліть і поперчіть. Подавати охолодженим або кімнатної температури.
Салат по-французьки з м'ясом
Для рецепту Вам знадобиться:
- макарони - 250г - м'ясо - 250г - мариновані гриби - 250г - помідори - 250г - олія КАМА® Кукурудзяна рафінована дезодорована -50г - цибуля - 50г - лимонний сік - 50г - чорний перець, сіль - за смаком. Макарони відварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк, промити водою і відцідити. М'ясо, гриби і помідори нарізати кубиками. Все обережно перемішати і викласти в салатник. Приготувати заправку з рослинної олії, лимонного соку, чорного перцю з додаванням солі і залити салат. Зверху посипати дрібно нарізаною цибулею-пореєм, салат витримати 1/2 години і подати. За бажанням можна додатково посипати дрібно нарізаною петрушкою або бринзою
Салат англійський
Для рецепту Вам знадобиться:
- корінь селери - 240-250г - м'ясо вареного курчати - 320г - солоні огірки - 1-2 невеликі розміри - варені гриби - 120г - майонез КАМА® Провансаль - 67% - 120г - гірчиця КАМА® Російська - 1 ст.л. - сіль за смаком Порізати крупною соломкою корінь селери, огірки, гриби, м'ясо курчати і все перемішати. Заправити майонезом, гірчицею і посолити. Салат хороший як гарнір і як окрема страва.
Салат Андалузії
Для рецепту Вам знадобиться:
- помідорів - 240 г - огірків - 200 г - редьки 160 г - цибуля - 120 г - олія ANRI® Кукурудзяна з додаванням Оливкової - 60 г - оцет ANRI® Спиртний 9% - 20 г - зелень петрушки, кропу - перець чорний мелений - сіль. Узяти овочі (помідори, огірки, редьку і цибулі) і дрібно нарізати, можна використовувати крупну терку, посолити і поперчити за смаком. Додати зелень петрушки і кропу і все це ще полити оцтом і рослинною олією. Всі компоненти салату ретельно перемішати і можна подавати.
Італійський салат з салямі
Для рецепту Вам знадобиться:
- консервована квасоля - 500г - фенхель - 1 шт. - солодкий зелений перець (без насіння) - 1 шт. - салямі (нарізана) - 130г - листя базиліку - скибочки помідора - оливки Для чесникової приправи: - олія ANRI® Кукурудзяна з додаванням Оливкової - 3 ст.л. - оцет ANRI® Винний 6% - 1 ст.л. - часник (протертий з сіллю і перцем) - 1 зубчик Покладіть в миску квасолю, дрібно нарізаний фенхель і зелений перець. Розріжте шматочки салямі на чотири частини і додайте в салат. Приготуйте приправу, полийте салат, обережно перемішайте. Перекладете на блюдо, прикрасьте листям базиліку, скибочками помідора, оливками.
Салат з язика яловичини по-віденські
Для рецепту Вам знадобиться:
- язика яловичини - 100г - зелений горошок (консервований) - 120г - спаржа - 200г - майонез КАМА® Королівський -72 % - 3 ст.л. - вершки - 3 ст.л. - кріп, сіль - за смаком. Спаржу загасити і нарізувати шматочками. Язик відварити в підсоленій воді і нарізати кубиками. Все перемішати, додати горошок і залити соусом, приготованим з розтертого з вершками і кропом майонезу.
Салат з креветок (Cocktail di gamberetti)
Для рецепту Вам знадобиться:
- крупні креветки - 24 шт. - яйця - 1 шт. - салат - 8 листя - вершки - 4 ст. л. - соняшниково-оливкова олія КАМА® - 4 ст. л. - пікантна томатна паста - 2 ст. л. - сік лимона - 1 шт. - гірчиця КАМА® Російська - 1 ст. л. - коньяк або бренді - 1 ст. л. - лимон - 2-3 скибочки - червоний солодкий перець - 2-3 часточки - майоран - за смаком - перець - за смаком - сіль. Відварите в ледве підсоленій воді креветки. Як тільки вода закипить, і креветки почнуть підніматися на поверхню, вийміть їх спеціальним плоским металевим ополоником. Остудіть, очистіть. Поріжте м'якоть на невеликі шматочки, відклавши 4 цілі креветки. Відваріть яйце круто (близько 10 хвилин). Остудіть. Пропустіть яєчний жовток через сито. Викладіть в миску, додайте гірчицю, перемішайте. Поступово влийте тонкою цівкою соняшниково-оливкову олію КАМА®. Потім додайте лимонний сік, кетчуп, коньяк і вершки. Посоліть, поперчіть. Знову перемішайте. Тепер візьміть 4 маленьких салатниці або вазу. Викладіть усередині листям салату. Потім наповніть усе шматочками креветок. Покрийте соусом. Прикрасьте зверху цілими креветками, шматочками лимона, перцю і листочками майорану. Поставте в холодильник на 1-2 години. Подається до столу холодним.
Салат з язиком
Для рецепту Вам знадобиться:
- 200 г язика яловичини - 1 морква - 1 ріпчаста цибулина - 2 середні картоплини - 1 крупний огірок - 2 невеликих болгарських перця (жовтий і червоний) - 1 ялтинська цибулина - 1 помідор - 2 яйця - 200 г майонезу КАМА® Королівський -72 % - Гілочка кропу для прикраси - Сіль, перець горошком, лавровий лист за смаком У киплячу воду покласти перець горошком, лавровий листок, сіль, очищену цибулину і моркву. Покласти в маринад язик і варити його 40-45 хвилин. Очистити, нарізати язик соломкою. Картоплю і яйця відварите, потім охолодити і очистити. Картоплю, кольорові перці і помідор нарізати соломкою, ялтинську цибулю і огірок – півкільцями, яйця – кубиками. Приправити салат майонезом і спеціями з сіллю за смаком, прикрасити кропом і овочами. Аби салат красиво лежав на тарілці, краще всього покласти його в будь-який циліндровий посуд, злегка утрамбувати, а потім швидко перевернути на блюдо.
Салат з язиком яловичини і яблуками
Для рецепту Вам знадобиться:
- язика яловичини - 500г - яблука - 300г - картопля - 300г - майонез КАМА® Королівський -72 % - 200г - морква - 150г - яйце - 6 шт. - зелень, сіль, перець - за смаком. Для цього салату краще всього узяти несолодкі яблука. Відварити язик, яйця, моркву і картоплю. Все охолодити, очистити, нарізати разом з очищеними яблуками невеликими скибочками, посолити, поперчити, заправити майонезом КАМА® і перемішати.
М'ясний салат з майонезом
Для рецепту Вам знадобиться:
- м'ясо (відварене, смажене або тушковане) - 250г - майонез КАМА®- 250г - картопля - 2 шт. - цибуля - 1 шт. - огірок (солоний) - 2 шт. - зелений салат - 5 шт. - яйце - 1 шт. - солодкий перець (червоний маринований) - 1 стручок - чорний перець (мелений), сіль - за смаком. М'ясо нарізати тонкими маленькими скибочками. Картопля, заздалегідь відварена і очищена від шкірки, цибулю, солоні огірочки і половину салатного листя дрібно нарізати, змішати з майонезом КАМА® і м'ясом і ретельно перемішати. Салат заправити меленим чорним перцем і сіллю. Прикрасити стручком червоного перцю, останнім листям зеленого салату і звареним круто і натертим на терці яйцем.
Салат з курки з ананасами
Для рецепту Вам знадобиться:
- курятина - 500г - картопля - 700г - ананаси - 1 банка - майонез КАМА® - 250г - керрі - за смаком Ріжете відварену курятину, зварену в мундирі і потім очищену картоплю, за бажання можна злегка посолити. Консервовані ананаси нарізати невеликими шматочками. Все це перемішується, заправляється майонезом і керрі.
Салат зі свинини по-латишськи
Для рецепту Вам знадобиться:
- свинина - 300г - картопля - 240г - солоні огірки - 160г - яблука - 80г - оселедець - 120г - яйце - 4 шт. - сметана - 280г - хрін - 80г - оцет ANRI® Спиртний 9% - 8 ч.л. - гірчиця КАМА® Російська - 16г - помідори - 80г - зелений салат, петрушка - за смаком. Відварену свинину і картоплю, огірки, яблука (без шкірки і серцевини), оселедця і варені яйця порізати скибочками. Все перемішати і заправити сметанним соусом з додаванням хріну, оцту і гірчиці. Готовий салат прикрасити шматочками огірків, яблук, помідорів і яєць, зеленню петрушки і листами салату.
Мідії під майонезом з гірчицею
Для рецепту Вам знадобиться:
- мідії - 20-25 шт. - майонез КАМА® Делікатесний - 35 % - 100г - гірчиця КАМА® Російська - 1 ч.л. - маринований солодкий перець - 50г - перець, сіль - за смаком. Відварені мідії очистити від раковин, охолодити, посолити, поперчити, залити майонезом, змішаним з готовою гірчицею КАМА®,, перемішати. Викласти в салатник, прикрасити смужками маринованого червоного перцю і гілочками зелені петрушки. Цю закуску можна гарнірувати звареними круто яйцями і свіжими огірками і помідорами. В цьому випадку її можна подати на блюді.
Яйця під зеленим майонезом
Для рецепту Вам знадобиться:
- яйце - 6 шт. - зелений салат - 100г - майонез - 125г - вершки - 2 ст. ложки - зелень петрушки - 1 пучок - майонез КАМА® Королівський -72%- 125г - вершки - 2 ст. ложки - зелень петрушки - 1 пучок - для майонезу - яйце - 2 шт. - кукурудзяна рафінована олія КАМА® - 1склянка - лимонний сік - 2 ст. ложки - сіль - 1 ч. ложка - гірчиця - 1\2 ч. ложки - червоний перець - щіпка Яйця, зварені круто розрізають на четвертинки. Зелений салат дрібно ріжуть або пропускають через м'ясорубку, потім розтирають з вершками і змішують з майонезом. Яйця розкладають на блюді, заливають зеленим майонезом і прикрашають зеленню. Дотримуючись рецепту до кінця, майонез для цієї страви готують таким чином: жовток відділяють від білка, жовток виливають у фарфорову миску з круглим дном, додають послідовно гірчицю, перець і сіль і добре розмішують ложкою (бажано дерев'яною). Потім, збиваючи безперервно вінчиком, додають 1-2 краплі лимонного соку і майже по краплях 1\4 склянки рослинної олії до тих пір, поки соус не почне густіти і побіліє. З цієї миті, не припиняючи збивати додають ще 1-2 краплі лимонного соку і олію, що залишилася, яке слід вливати трохи швидше, ніж спочатку. Якщо соус вийшов дуже рідкий, для загусання можна додати солі. Уручну соус приготувати досить важко, тому можете вдатися до допомоги електрозмішувача.
Курячі стегенця з гірчицею і із спеціями
Для рецепту Вам знадобиться:
- курячий окорок - 1 шт. - часник - 3-4 зубчики - гірчиця КАМА® Російська - 1 ч.л. - оцет ANRI® Яблучний 6% - 1/2 ч.л. - сіль, перець - за смаком. Курячу ніжку треба нашпигувати розрізаними уздовж тонкими скибочками часнику. Посолити, поперчити чорним перцем. Намазати гірчицею. Додати трохи оцту (краще яблучного). Укласти щільно в миску, можна під вантаж, поставити на нижню полицю холодильника на 12 годин. Потім дістати, надіти уздовж на шампур, і засмажити на мангалі.
Голубці, фаршировані овочами і яйцем
Для рецепту Вам знадобиться:
- свіжа капуста - 250г - морква - 1-2 невеликі розміри - корінь петрушки - 1/2 частина - ріпчаста цибулина - 1/2 частина - ріпа - 1/2 частина - олія соняшникова рафінована дезодорована КАМА® - 10г - сметана - 1 ст.л. - яйце - 1 шт. Листя капусти припустити в невеликій кількості молока до напивготовності. Листя нафарширувати сумішшю з підсмажених цибулі, моркви, ріпи, кореня петрушки і дрібно нарубаного звареного круто яйця. Залити голубці сметаною і тушкувати в духовці. При подачі до столу заправити соком, що утворився при тушкуванні.
Кролик в гірчиці
Для рецепту Вам знадобиться:
- 1 кролик - гірчиця КАМА® Російська - 250-300 г - густа сметана - 300-400 г - картопля - 1 кг - сіль, перець Кролик запікається цілком. М'ясо посолити, поперчити з усіх боків і укласти в гусятницю або на деко черевцем вниз. Верхню частину кролика (хребет) густо змастіть гірчицею (півстакана). Поставте в заздалегідь нагріту духовку і випікайте 15 хвилин. Очищену картоплю нарізати кубиками, посолити. Вийміть кролика з духовки, переверніть і змастіть гірчицею, що залишилася, черевце. Покладіть довкола нього картоплю і поставте смажитись в духовку ще на 15 хвилин. Після цього вийміть кролика ще раз і залийте все сметаною. Поставте в духовку ще на 5 хвилин. Подавайте до столу гарячим, із зеленим салатом.
М'ясо під майонезно-сирним соусом
Для рецепту Вам знадобиться:
- свинина - 1кг - цибуля - 4-5 шт. - сіль, перець - за смаком - майонез КАМА® Оливковий -67 % - за смаком - сир - 150-200г. М'ясо нарізати на шматки товщиною 1 см., добре відбити, покласти в сковороду (сковороду не змащувати) шматками один на один, посолити, поперчити, зверху покласти дрібно нарізану цибулю. Сир потерти на крупній терці, змішати з майонезом, цю суміш викласти на м'ясо з цибулею. Розрівняти ложкою, аби ніде не виглядало м'ясо. Духовку не обов'язково прогрівати перед приготуванням. Запікати до готовності
Свинина, запечена під гірчицею
Для рецепту Вам знадобиться:
- свинина (корейка) - 1.5 кг - 2 цибулини - морква - 2 шт. - гірчиця КАМА® Російська - 2-3 ст. л. - часник - 2 зубчики - гвоздика - 2-3 бутони - сіль - за смаком М'ясо натерти товченим часником, посолити, змастити гірчицею і покласти в гусятницю або будь-яку глибоку каструлю з товстим дном. Смажити в гарячій духовці, час від часу збризкуючи соком, що утворюється. Хвилини через 15-20 додати нарізану кружечками моркву і цілі цибулини з уколотими в них гвоздичками, влити воду, накрити і тушкувати на слабкому вогні до готовності. Перед подачею до столу нарізувати рівними скибочками, викласти на блюдо, полити соусом, що утворився під час запікання, обкласти печеною картоплею в сухарях. Окремо подати салат з квашеної капусти з яблуками.
Спагеті з овочами і гірчицею
Для рецепту Вам знадобиться:
- спагеті - 400г - цукіні - 250г - морква - 300г - естрагон - 1/2 пучка - кріп - 1/2 пучка - петрушка (зелень) - 1/2 пучка - сир рокфор - 100г - соєва олія - 5 ст.л. - сіль, чорний перець (мелений) - за смаком - оцет ANRI® Винний 6% - 2 ст.л. - гірчиця (негостра) - 1 ч.л. - світлий м'ясний бульйон 100 мл - лимонний сік - небагато. Відварити спагеті і відкинути на друшляк. Цукіні і моркву нарізати соломкою. Зелень порубати. Розім'яти сир. Загасити подрібнені овочі в 1 стол. ложці соєвої олії. Приправити сіллю і перцем. Додати спагеті і, добре перемішавши, за допомогою ложки і вилки зробити з суміші "гніздечка". Поставити в тепле місце. Підігріти соєву олію, що залишилася. Додати оцет, гірчицю, бульйон, зелень і сир. Приправити отриманий соус сіллю, перцем і лимонним соком і, поливши "гніздечка", відразу ж подавати на стіл.
Курка по-італійськи
Знадобиться на 6 порцій:
• Курка; • 0,5 склянки червоного сухого вина; • 1 ст. л. рослинної олії; • 1 лимон; • 2 ст. л. сухої приправи для курки; • листя салату для прикраси Для соусу: • 150 г майонезу КАМА® Оливковий -67 %; • 10 зубчиків часнику; • 100 г сиру (переважно російського); • сіль, перець за смаком Тушку курки добре помити і обсушити. Полити вином і залишити на 1 год. Суху приправу для курки з'єднати з рослинною олією КАМА® і добре перемішати. Тушку курки натерти сумішшю приправи і рослинної олії і залишити на 20-30 хв. Духовку нагрівати до 200°С. Курку викласти в жароміцну форму і запікати протягом 40 хв. Приготувати соус. Сир натерти, майонез змішати з перцем, подрібненим часником, сіллю і сиром. Вийняти курку і обмазати сумішшю. Поставити в духовку і запікати до готовності. Подавати на листі салату, прикрасити шматочками лимона. Час приготування 90 хв. У одній порції 380 ккал |
![]() |
![]() |
Адреса виробництва:
36014, Україна, Полтава, вул.Островського, 43 email: poltava-lab@kama.ua, тел: +38(0532)611861, факс +38(0532)50 9120
Центральний офіс:
02660, Україна, Київ, вул. М. Раскової, 11Б, оф. 404, а/с 19 e-mail: office@kama.ua, тел: +38(044)2390736, факс +38(044)2390736 |
![]() |